Stambeno poslovni objekat Grad-invest u M. Stupara Banja Luka

Godina projektovanja
2000
Lokacija
Banja Luka

Stambeno poslovni objekat Grad-invest u M. Stupara  Banja Luka

Poslovno stambeni objekat planiran u ulici Miše Stupara je spratnosti Su+Pr sa galerijom i dvije etaže sa potkrovljem i nastavlja se na planom predviđeno povećanje spratnosti duž desne strane pomenute ulice.

Objekat je projektovan tako da u suterenu ima parking garažu sa 28 parking mjesta i prema ulici šest poslovnih prostora koji se iznad ponavljaju na prizemlju I galeriji kao dvoetažni a iznad na strani garaže su stanovi njih sedam koji su takođe sa galerijom. Karakteristična etaža ima 13 stanova različite kvadrature od onih sa 57 do 120m2 i potkrovlje isti broj stanova nesto većih zbog korištenja krovnih kosina.

U sklopu objekta su dva jezgra koja se sastoje od stepeništa koja su tretirana kao požarna. Objekat je projektovan u armirano-betonskoj skeletnoj konstrukciji ukrućenoj horizontalnim i vertikalnim platnima. Temeljenje je na kontraploči. Krovna konstrukcija je viševodan krov.

Ekskluzivnost ovog objekta čini lokacija, ali i mala spratnost,stanovi su od 80 do 150m2. Dodatni kvalitet I vrijednost daju im prostrane,sunčane terase površine od 10 do 16m2.

Višeetažni stanovi na dva ili tri nivoa omogućavaju I najprobirljivijim kupcima da zadovolje svoje istančane estetske kriterijume savremenog stanovanja.

Arhitektonsko rješenje zgrade I svkog pojedinačnog stana su nenametljivi ali do perfekcije funkcionalni,estetski potpuno usklađena sa prostorom koji ju okružuje. Preko ulice je sportski centar sa bazenima I nizom sportskih sadržaja. Istovremeno stiče se utisak izolovanosti od gradske buke,gradskog prevoza I dr.