Stambeni objekat u ul. Rajka Bosnića

Godina projektovanja
2003
Lokacija
Banja Luka

Stambeni objekat u ul. Rajka Bosnića

Objekat je izveden na likaciji Starčevica u stambenom naselju koje je izvedeno osamdesetih godina dvadesetog vijeka, na mjestu  gdje je jedan objekat bio planiran, a nije izveden u ul. R.Bosnića.

Objekat se sastoji od šest lamela gdje su četiri spratnosti Po+Pr+4+Pe, a dvije krajnje za jednu etažu niže. Namijenjen je stanovanju relativno velikog broja stanara zbog male kvadrature stanova pa se podjelom na vise lamela nastojalo smanjiti što je moguće manje korisnika po ulazu. A balkoni po spratovima su zastakljeni i integrisan u kvadraturu stanova sa balkonskim ogradama i  kliznim vratima ostavljaju mogućnost da dnevni boravak postane otvorni ,,balkonski“ prostor kad god to vremenski uslovi dozvoljavaju. Na povučenoj etaži su ostavlje natkrivene lođe gdje one južno orijentisane imaju poseban ugođaj tokom cijele godine.

Stanovi su kvadrature od 36m2 do 75m2 sa izuzetkom povučene etaže gdje stanovi dobijaju galeriju pa time i znatno povećavaju kvadraturu.

Usitnjeni ritam smaknutih lamela različitih visina i oblikovanja sa staklenim vertikalama i različitim krovnim završetcima objektu daju dinamiku.