Muzička škola, rekonstrukcija postojeceg objekta

Godina projektovanja
2003
Lokacija
Prijedor

 


Muzička škola, rekonstrukcija postojećeg objekta i dogradnja koncertne dvorane

Postojeći objekat muzičke škole se nalazi u centralnoj zoni grada Prijedora uz gradsko pozorište i osnovnu školu. Izgrađen je početkom dvadesetog stoljeca i više puta je mijenjao namjene te je u takvim prilikama i prilagođavan različitim korisnicima i njihovim potrebama. Na osnovu dijela projektne dokumentacije pronađene u arhivu urađen je glavni projekat koji je vratio objekat u njegovo prvobitno stanje u prizemlju i na spratu, a intervencija je urađena u tavanskom prostoru koji je iskorišten za izgradnju novih kabineta za rad sa đacima. Nagib krova i visina su ostali nepromijenjeni samo su dodani prozorski otvori. Time se samo djelimicno riješio problem rada u Muzičkoj školi jer broj đaka i nastavnog kadra prevazilazi mogućnosti postojećeg prostora.

Tako je odmah planirana izgradnja novog objekta koji se preko postojećeg ulaznog hola i učionice u prizemlju veže za postojeći objekat, a  ima i svoj zaseban ulaz sa južne strane.

Objekat je spratnosti Po+P+Pk, gdje su u podrumskoj etaži smeštene učionice, bar i servisne prostorije. Prostor za koncerte se nalazi u prizemlju i omogućena mu je direktna veza sa postojećim objektom. Potkrovlje je oblikovano tako da formira slobodan unutrašnji prostor koji obezbeđuje osunčanost atrijumskog hodnika i zajedničkog prostora u koji se može pristupiti i iz postojećeg objekta, ostatak prostora je namenjen upravnim prostorijama škole.