Pumpna stanica Šipovo

Godina projektovanja
2020
Lokacija
Šipovo

Pumpna stanica Šipovo

Na primjeru pumpne stanice u Šipovu do izražaja je došla dobra saradnja investitora sa projektnom kućom,tako da se skoro u svim detaljima zajedno odlučivalo,te svako sa svog aspekta davao korisne i jasne smjernice.

Zajednička je odluka vrste gradnje, tako da je kombinovan sistem Isotex sa montažnom gradnjom, što je omogućilo bržu gradnju, jednostavniju, te se time dobola i mogućnost većeg prostora kao i gotovo potpuna otvorenost objekta na tri strane prema ulici. Objekat je zamišljen kao pumpna stanica, market i kafe sa baštom tako da posjetioci i kupci veoma brzo mogu biti prisutni na svakom dijelu objekta i da se prijatno osjećaju, zato što je posvećena posebna pažnja širinama vizura unutar samog objekta.

Kvalitetnim izborom materijala, fasade …… bijele boje, bravarije visokih termičkih karakteristika, zajedno sa transparentnim staklom istog kvaliteta u eksterijeru i enterijeru objekta, te brižljivo razrađenim detaljima projektom je ostvaren naum da se impresionira posjetilac i da svaki nađe nešto za sebe.

Prvo što pada u oči i ostaje u memoriji su upravo materijalizacija i detalji. Uz jednostavan i funkcionalan prostorni koncept,bijela visokokvalitetna fasada i crni okviri kristalno prozirnog stakla. Na cjelokupan utisak utiče i besprijekoran pod, dobro dizajniran šank-prodajni pult, police u drvetu, s mjerom postavljene vizuelne komunikacije, reklame i mnoge druge ,,sitne stvari“. Sve zajedno daje onu potrebnu notu topline, standardno hladno materijalizovanim prostorima pumpnih stanica.