Porodična kuća Župljanin

Godina projektovanja
2012
Lokacija
Banja Luka

Porodična kuća Župljanin

Spolja je oblikovana u kartzijanskom jednostavnom maniru, fasada je obložena pločama od kamena ili reljefom od istog materijala primjenjenog u vertikalama koje prate prozorske otvore prema ulici ili zadnjem dvorištu. Sa južne strane posmatrano, sredina objekta je sa velikim kliznim staklenim šajbama iza kojih je velika prostorija za okupljanje porodice, a ispod je garaža koja je uklopljena u padinu i gotovo se ne primjećuje sa bilo koje strane dok se ne dodje ispred i otrvore velika garažna vrata.

Jednostavna spoljašnost krije inteligentno organizovan enterijer prilagođen potrebama vlasnika, ali i standardima modernog stanovanja.

Objekat sadrži ukupno 727.31m2 korisnog prostora podijeljenog na suteren gdje su smješteni konoba i teretanu sa pogledom na vanjski bazen i garaža sa pomoćnim prostorima kao što su kotlovnica, veš kuhinja i ostave, prizemlje podijeljeno na dvije stambene jedinice između kojih je jedan zajednički veliki prostor i sprat gdje svaki od stanova prizemlja ima svoj prostor za odmor i spavanje sa pratećim prostorima.