Hotel Braća Đukić

Godina projektovanja
2007
Lokacija
Laktaši

Hotel Braća Đukić

Hotel Braća Đukić na magistralnom putu Banja Luka – Doboj na dvadesetak kilometara od Banja Luke izgrađen je devedesetih godina dvadesetog vijeka kao restoran i u produžetku je bila benzinska pumpa. Novi vlasnici, nasljednici su  željeli da zadrže postojeći objekat iako je rekonstrukcija bila zahtjevnija u svakom pogledu od rušenja i izgradnje novog objekta i da ga prošire za nove sadržaje. Tako smo se projektom vezali za objekat koji zauzima važno mjesto u životu porodice, ali i prilagodili ga novim zahtjevima, a glavni  su bili povećanje restorana na kapacitet od 500 mjesta i dogradnja smještajnog dijela sa posebnim ulazom. Nakon rekonstrukcije željeli smo uticati i na to da objekat dobije novu klijentelu. U suštini, želja je bila da reinterpretiramo atmosferu na jedan nov i savremen način.

Prizemlje objekta čini restoran sa pratećim sadržajima u jednom dijelu na istočnoj strani objekta i benzinska pumpa sa prodavnicom na zapadnom dijelu. Uz restoran je i prostrana bašta na južnoj strani sa 120 mjesta i dječijim igralištem. Svojom funkcionalnom organizacijom kao i izgledom objekat se nametnuo kao prostor za vjenčanja za koji se mora unaprijed rezervisati mjesecima.

Sprat objekta je projektovan sa recepcijom tri apartmana i deset soba te zajedničkim prostorom.

Bašta nije bila u funkciji ranijeg objekta, ali blizina zelene površine i šume se nametnula kao obaveza povezivanja sa objektom i  doprinosi novom imidžu hotela. To je prostor koncipiran tako da se gosti osjećaju opušteno, zaklonjeno i sigurno.